TrafficFlow е иновативна, флексибилна платформа со ниски цени за собирање,пренос и анализа на податоци за патиштата.

Преку користење на сензори, камери, напредни компјутерски софтвери и веб и мобилни уреди, TrafficFlow  е рентабилен високо ефикасен одговор на потребата на нашите „паметни“градови- за ниски цени добиваат минимално инванзивни системи за управување со податоците за подобрување на градскиот превоз.

TrafficFlow е производ наменет за локалните власти, професионалци и компании кои работат во областа на паметните градови и од кои сите бараат ниски цени, а високи перформанси. Преку платофрмата може да се соберат голем број податоци за сообраќајот кои се користат за негово управување и подобрување.

Преку СМЕ инструментот фаза 1 од програмата Хоризон 2020, италијанската фирма Магента СРЛ, за проектот TrafficFlow доби  71 429 евра непроватни средства за негово развивање. Бројот на вработени кои ќе работат на проектот, од 17 луѓе во 2017 година, ќе се зголеми на 65 луѓе во 2021 година. Од продажба се очекува фирмата да оствари заработка од над 7 милиони евра во 2021 година.

 

Доколку сте заинтересирани за Хоризон програмата, како се доделуваат грантови, или пак имате готов проект и сакате да аплицирате- повеќе информации на следниов линк: ЕУ ФОНДОВИ 2017